13 juni 2021
14:00

IF Brommapojkarna 3

Referat: Enskede IK 3 - IF Brommapojkarna 3

Vi bestämde oss tillsammans innan matchen att vi skulle vara noggranna, äga bollen och ha ett bra passningsspel. Därefter gick vi ut och rivstartade matchen.....Stross kommer fri i första minuten men målvakten räddar.....sedan kommer bollen till Stross igen men målvakten räddar till hörna denna gången.
I 3:e minuten har vi ett fint anfall när Stross slår en yttersida (som vi tränat på) ut till Acke och han slår ett tidigt inlägg in framför mål och först på den bollen är Adam som löpt in från sin högerkant och han sätter dit 1-0 till oss.
I 8:e är det dags igen....vi får en frispark i vänster-inner läge och Ture tar hand om den. Mycket behärskat lyfter han den över muren och sedan stolpe in och 2-0 är ett faktum. Minuten senare spelar Stross fram Acke som har ett bra avslut men målvakten gör en fin räddning. Strax därefter bryter Adam en boll och serverar Stross men hans avslut går utanför.
I 13:e har Albin flyttat upp från sin mittbacksposition och har ett fint volleyavslut som målvakten räddar till hörna. På den hörnan kommer Albin högst men nicken går över. Fem minuter senare kommer vi fram på högerkanten när Alex fyller på från sin högerbacksposition men hans avslut räddas av målvakten.
I 22:a är det sedan dags igen....John spelar snyggt in bollen till Stross som sätter dit 3-0. Sedan kommer en period när vi äger mycket boll men inte skapar de farliga lägena. I 35:e kommer Adam till avslut men mitt på målvakten. Sedan sticker Enskede upp och har först ett hårt skott över innan de minuten senare skjuter i ribban. Därefter lyfter vi oss igen. Adam snor åt sig en boll mitt på offensiv planhalva och rusar mot mål och placerar in 4-0. Två minuter senare är det dags igen.....Alex byter en boll på mittplan och ropar ”Adam” och slår sedan än perfekt djupledspassning som Adam inte slarvar bort utan han sätter kontrollerat dit 5-0. I halvlekens sista minut slår Sebbe ett fint inlägg som Alex sätter i ribban innan målvakten fångar bollen.
I paus summerar vi tillsammans en bra första halvlek men att vi måste kunna prata mer för att hjälpa varandra.

Enskede kommer upp i första minuten men deras avslut går över. Strax därefter skapar vi en hörna efter fint spel mellan Albin och Alex på högerkanten. I 7:e har först Ture ett skott mitt på målvakten innan Enskede kontrar snabbt och får till ett bra avslut som Yusuf räddar till hörna. Direkt därefter spelar Alex vägg med John men hans avslut går mitt på målvakten.
I 14:e får vi en hörna. Sebbe slår den på bortre och som vanligt kommer Albin högst men återigen går nicken över. Två minuter senare lyfter vi in en boll centralt och Adam nickar ner den till John som drar till på volley men skottet går utanför.
I 19:e får vi en frispark som Abbe tar hand om. Han lyfter den perfekt mot bortre och där dyker givetvis Albin upp men avslutet smiter precis över ribban. I 22:a är det så dags igen....Stross jobbar till sig bollen utanför Enskedes straffområde. Bollen går sedan till John som spelar tillbaka till Stross om lägger sätter dit 6-0.
Vi har nu mycket boll och stundtals fina passningskombinationer även om vi till och från fastnar lite mycket på högerkanten (till Sebbes stora frustration). I 28:e drar Adam till med högern men skottet går över innan det är dags för 7-0. Adam kommer helt fri men spelar bollen i sida till Acke som enkelt lägger in bollen i mål.
Nu börjar Enskede tröttna och vi får mer och mer tryck mot dem. Sebbe gör 8-0 efter fin framspelning av Adam. I 36:e har vi en fin kombination där David slår en perfekt djupledsboll till Adam men hans avslut går tyvärr mitt på målvakten.
Sedan kommer matchens höjdpunkt......Alex slår ett perfekt inlägg till John som drar till med en bicicleta och 9-0 är ett faktum. Kan vara årets mål.......och man blir bra på det man tränar på (han drog nämligen dit en likadan på träning tidigare i veckan ??).
Minuten senare har vi kanske matchens finaste anfall. Kändes som minst 10 passningar i rad från mitt på deras planhalva innan vi kommer runt på vänster kanten och där Stross till slut spelar Sebbe som sätter dit 10-0.
I 40:e trodde jag att 11-0 skulle komma....men deras målvakt (och försvar) gör tre osannoika räddningar på våra avslut från nära håll. Men det dröjde inte länge innan Adam snor åt sig en boll och sätter dit 11-0. I näst sista minuten tar sig Adam först förbi en motståndare på högerkanten innan nästa back kommer men även honom tar han sig förbi och helt fri med målvakten spelar han osjälviskt till Stross som placerar bollen......precis utanför stolpen. ??

Matchen slutar 11-0 och vi gör 85 bra minuter där vi stundtals visar upp bra passningspel, vi fyller på med ytterbackar på båda kanterna och kommer till många avslut. Sex olika målskyttar visar också på bra bredd. Hela laget får med beröm godkänt med lite extra plus till:
• Stross – som jobbade hårt och släppte bollen enkelt.
• Albin – som på en ny position (mittback) var felfri tillsammans med Viktor.